Wednesday, May 23, 2012

Current Sports Quiz Questions

Your Adv
1. FIFA World Cup 2014 will be organized in—
(A) Italy
(B) South Africa
(C) Brazil
(D) Britain
Ans : (C)

2. Which of the following terms is not related with the game of Hockey ?
(A) Follow on
(B) Tie breaker
(C) Hat trick
(D) Half volley
Ans : (A)

3. Which of the following country has won the Hopman Cup 2011 ?
(B) Great Britain
(C) Slovakia
(D) Australia
Ans : (A)

4. Subroto Cup is associated with which of the following games ?
(A) Cricket
(B) Football
(C) Hockey
(D) Volleyball
Ans : (B)

5. What is the length of each stump in cricket ?
(A) 28 Inches
(B) 32 Inches
(C) 24 Inches
(D) 30 Inches
Ans : (A)

6. The term ‘Beamer’ is associated with—
(A) Football
(B) Hockey
(C) Cricket
(D) Chess
Ans : (C)

7. Of which country is Bull-fighting the National game?
(A) Spain
(B) Japan
(C) Portugal
(D) Poland
Ans : (A)

8. The 2008 Olympic Games were held at—
(A) Beijing
(B) Montreal
(C) Atlanta
(D) London
Ans : (A)

9. Narain Karthikenyan is the sportsman in the field of—
(A) Formula One Car Racing
(B) Shooting
(C) Chess
(D) Golf
Ans : (A)

10. Which of the following Tennis players announced his retirement from the game recently ?
(A) Benjamin Becker
(B) Rafael Nadal
(C) Andre Agassi
(D) Lleyton Hewit
Ans : (C)

11. Which team won FIFA Club World Cup 2011 in December 2011 final against which of the following countries ?
(A) Manchester United
(B) Barcelona
(C) Al-Sadd
(D) Kashiawa Reysol
Ans : (B)

12. Who amongst the following is not a Australian Open Tennis 2012 winner ? (Under any category)
(A) Leander Paes
(B) Serena Williams
(C) Victoria Azarenka
(D) Novak Djokovic
Ans : (B)

13. The National Sports Day is observed on which of the following days ?
(A) August 29th
(B) July 29th
(C) September 29th
(D) August 20th
Ans : (A)

14. Which of the following Cups/Trophies is associated with the game of Football ?
(A) Wimbledon Cup
(B) Evert Cup
(C) Agha Khan Cup
(D) Mardeka Cup
Ans : (D)

15. Which of the following terms is not associated with the game of Lawn Tennis ?
(A) Smash
(B) Slice
(C) Bouncer
(D) Delice
Ans : (C)
Your Adv


Post a Comment

Powered by Blogger.



10th 12th AAI admit card AFCAT AFMC Agriculture AIEEE aipmt Air Force Ajmer Andhra Bank Andhra Pradesh anna university Answer Key Answers key APMS APRDC april fool APSRTC APTET Assam Assistant Awards Bangalore Bangalore University bank BANK JOB Bank of Baroda Bank vacancy BCECE Beant Singh Punjab News BETET BHADRA BHEL Bihar BITSAT BOB BOB Clerk Recruitment 2012 BOI Bombay BSF BSP BSSC CGL Result BSTC CBSE CEE CEEP CET Chandigarh Chennai Chhattisgarh clat Clerk CMAT CONCOR Constable CPT CRPF CTET Current Affairs Current General Knowledge current GK Data Entry data entry operator Date Sheet Delhi Delhi University Dena Bank EAMCET ECIL Election Employment News Entrance Exam EPFO ERNET ESIC Exam Time Table Filem Info Forest Free Contact Form Smbmitted at Website Free SmS Just Join G K Quiz GAIL General Knowledge General Knowledge in Hindi General Knowledge in India 2012 General Knowledge Question General Knowledge Quiz General Knowledges goga ji gogaji gogaji gogamer gogamedi gogameri Good Friday Goverment Jobs Government Jobs GTU Gujarat Haryana HCS Preliminary Exam 2012 Solved paper High Court HNBGU HPCL Hyderabad IBO IBPS icici IGNOU IIT IIT JEE Income Tax Department India Indian Army IOB IOCL IPL 2012 Schedule | IPL 5 Time Table | IPL 2012 | IPL 5 - IPL 2012 Schedule | IPL Time Table 2012 ISAT Jabalpur Jaipur JCECE JET JIPMER JKPSC Job Form JTGB Just SmS 9219592195 JVVNL Karnataka Kerala KIITEE Kolkata Kota University KPSC Lecturer LIC Lucknow University Madhya Pradesh Madras University Maharashtra Mahavir Jayanti Manager MBA Medical officers MG University MP Mumbai Mumbai University NDA NEERI NET News NIMHAS NRHM Odisha Office Officer OICL ONGC Operator Panjab University Patwari PGT PMET PO Police Post Graduation PSST PTET PTI Pune University Punjab Railway Railway Central Recruitment Rajashan University Rajasthan RAS RBI RBSE RESUL result RESULTS RPET RPET 2012 RPMT RPSC Rrajasthan RRB RSRTC RTET RTET 2012 RTS RUHS RULET Sarkari Naukri sbi SECL Solved solved paper ssc Stenographer Supervisor Tagore Bhadra Tamil Nadu tancet Teacher Teachers Technical TGT Time Table TNTET Tripura UCO Udaipur UDC UGC UKPSC University UP Board UPCMET UPSC UPSEE UPTU UPTU SEE UPTU SEE Admit Card 2012 Uttar Pradesh Uttarakhand VITEEE VYAPAM