Monday, May 21, 2012

RPSC RAS Solved paper/Answer Key/Model Paper 2012

Your Adv
Sports Multiple Choice Question (MCQ) 2012 for RAS, IAS, Bank Examinations and other competitive Exams.
1. Ranji winner of year 2011-12 is:
(A) UP
(B) Mumbai
(C) Rajasthan
(D) Delhi
Ans: (c)
2. Narain Karthikenyan is the sportsman in the field of—
(A) Formula One Car Racing
(B) Shooting
(C) Chess
(D) Golf
Ans : (A)
3. At present Who is heading Sports Ministry in Rajasthan Govt:
(A) Harjiram burdak
(B) Beena Kak
(C) Asho Gehlot
(D) Bharat Singh
Ans : (c)
4. Fund alloted in Budget 2012-13 for Sports & Youth Welfare is:
(A) 45 Crore
(B) 38 Crore
(C) 83 Crore
(D) 33 Crore
Ans : (B)
5. Usain Bolt, The 100-metres race world record holder is from which countries ?
(A) Jamaica
(B) U.S.A.
(C) Canada
(D) Nigeria
Ans : (A)

6. The 20th Commonwealth Games will be held in 2014 in—
(A) Jaipur
(B) Kolkata
(C) Glasgow
(D) Mumbai
Ans : (C)
7. Highest individual run score in an ODI:
(A) Sachin Tendulkar
(B) Ricky Ponting
(C) Virendra Sehwag
(D) Brain Lara
Ans : (C)
8. Which of the following Trophies/Cups is associated with the game of Golf ?
(A) Iran Cup
(B) Padmawati Trophy
(C) Topolino Trophy
(D) V. C. Gupta Trophy
Ans : (C)
9. OTIS is brand name of—
(A) Software
(B) Shoes
(C) Lifts and elevators
(D) Sports
Chemicals and paints
Ans : (C)
10. Australian Open 2012 Men's Doubles winner is:
(A) Leander Paes / Radek Stepanek
(B) Leander Paes / Mahesh Bhupati
C) Mahesh Bhupati / Bethanie Mattek
(D) Mahesh Bhupati / Radek Stepanek
Ans : (A)
11. The International Cricket Council (ICC) awarded the right to host the Cricket World Cup - 2011 to three countries jointly. Which of the following is not amongst these four countries ?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Bangladesh
(D) Sri Lanka
Ans : (B)
12. “Crown Prince Cup Basketball” in which India won a Bronze Medal was organized recently in—
(A) India
(B) Thailand
(C) China
(D) Japan
Ans : (B)
13. Who amongst the following won the Australian Open 2012 Men’s Singles Tennis Cup held January 2012 ?
(A) Roger Federer
(B) Novak Djokovic
(C) Bob Bryan
(D) Vera Zvonareva
Ans : (B)
14. Which of the following countries won Sultan Azlan Shah Hockey Tournament 2011 ?
(A) Australia
(B) Argentina
(C) Malaysia
(D) Pakistan
Ans : (A)
15. Colombo cup is associated with the game of—
(A) Hockey
(B) Basketball
(C) Football
(D) Cricket
Ans : (C)
16. Which of the following terms is not related with the game of Hockey ?
(A) Follow on
(B) Tie breaker
(C) Hat trick
(D) Half volley
Ans : (A)
17. Mr. Alan Issac who is newly appointed Vice-President of the International Cricket Council (ICC) is from which of the following countries ?
(A) New Zealand
(B) South Africa
(C) England
(D) Australia
Ans : (A)
18. The term ‘Beamer’ is associated with—
(A) Football
(B) Hockey
(C) Cricket
(D) Chess
Ans : (C)
19. Of which country is Bull-fighting the National game?
(A) Spain
(B) Japan
(C) Portugal
(D) Poland
Ans : (A)
20. The 2012 Olympic Games were held at:
(A) Beijing
(B) Montreal
(C) Atlanta
(D) London
Ans : (D)
Your Adv


Post a Comment

Powered by Blogger.



10th 12th AAI admit card AFCAT AFMC Agriculture AIEEE aipmt Air Force Ajmer Andhra Bank Andhra Pradesh anna university Answer Key Answers key APMS APRDC april fool APSRTC APTET Assam Assistant Awards Bangalore Bangalore University bank BANK JOB Bank of Baroda Bank vacancy BCECE Beant Singh Punjab News BETET BHADRA BHEL Bihar BITSAT BOB BOB Clerk Recruitment 2012 BOI Bombay BSF BSP BSSC CGL Result BSTC CBSE CEE CEEP CET Chandigarh Chennai Chhattisgarh clat Clerk CMAT CONCOR Constable CPT CRPF CTET Current Affairs Current General Knowledge current GK Data Entry data entry operator Date Sheet Delhi Delhi University Dena Bank EAMCET ECIL Election Employment News Entrance Exam EPFO ERNET ESIC Exam Time Table Filem Info Forest Free Contact Form Smbmitted at Website Free SmS Just Join G K Quiz GAIL General Knowledge General Knowledge in Hindi General Knowledge in India 2012 General Knowledge Question General Knowledge Quiz General Knowledges goga ji gogaji gogaji gogamer gogamedi gogameri Good Friday Goverment Jobs Government Jobs GTU Gujarat Haryana HCS Preliminary Exam 2012 Solved paper High Court HNBGU HPCL Hyderabad IBO IBPS icici IGNOU IIT IIT JEE Income Tax Department India Indian Army IOB IOCL IPL 2012 Schedule | IPL 5 Time Table | IPL 2012 | IPL 5 - IPL 2012 Schedule | IPL Time Table 2012 ISAT Jabalpur Jaipur JCECE JET JIPMER JKPSC Job Form JTGB Just SmS 9219592195 JVVNL Karnataka Kerala KIITEE Kolkata Kota University KPSC Lecturer LIC Lucknow University Madhya Pradesh Madras University Maharashtra Mahavir Jayanti Manager MBA Medical officers MG University MP Mumbai Mumbai University NDA NEERI NET News NIMHAS NRHM Odisha Office Officer OICL ONGC Operator Panjab University Patwari PGT PMET PO Police Post Graduation PSST PTET PTI Pune University Punjab Railway Railway Central Recruitment Rajashan University Rajasthan RAS RBI RBSE RESUL result RESULTS RPET RPET 2012 RPMT RPSC Rrajasthan RRB RSRTC RTET RTET 2012 RTS RUHS RULET Sarkari Naukri sbi SECL Solved solved paper ssc Stenographer Supervisor Tagore Bhadra Tamil Nadu tancet Teacher Teachers Technical TGT Time Table TNTET Tripura UCO Udaipur UDC UGC UKPSC University UP Board UPCMET UPSC UPSEE UPTU UPTU SEE UPTU SEE Admit Card 2012 Uttar Pradesh Uttarakhand VITEEE VYAPAM