Sunday, April 22, 2012

PTET 2012 Paper Solved - Answer Key

Your Adv
Rajasthan Pre Teachers Entrance Test (PTET) 2012 exam is held today, 22 April 2012 (Saturday) on different centers. PTET 2012 Cut-off Marks is expted to be oinline with PTET 2012 as paper is neither easy nor too hard. The Answer key of Total 50 question paper of Paper will be Uploaded here once Official website Publish it. For time being lets have a Discussion and Answers of Some of Questions asked in PTET 2012 Question Paper.

1. Who is RPSC Chairmen:

Ans: BL Sharma

2. IIM in situated in Which city of Rajasthan:

Ans: Udaipur

3. Police University annouced in Budget 2012-13 in which City:

Ans: Jodhpur ( Sardar Patel Police and security University, Jodhpur)

4. Gazal Singer Jagjit Singh belongs to

Ans: Born in Sri Ganganagar, Rajasthan

5. AM in Radio Stands:

Ans: AM means Amplitude Modulation

6. The Hindu News paper started in:

Ans: 18 September 1878

7. Teachers day is celebrated on:

Ans: 5th September

8. RBI issued Rs. 5 Coin in Memory of which freedom fighter and martyr:

Ans: Bhagat Singh ( on 21st February 2012)

9. Rajasthan State Women Commission Chairperson is:

Ans: Ladkumari Jain

10. Sachin hits 100th Century against which Country:

Ans: Bangladesh

11. Asia cup Final 2012 is played between:

Ans: Pakistan and Bangladesh

12. Van-Mahotsav is Celebrated on:

Ans: 5 June and even in the first week of July.

13. Author of Anandamath is:

Ans: Bankim Chandra Chatterji

14. Assembly elections held recently in No. of States:

Ans: 5 (Goa, Manipur, Punjab, Uttar Pradesh and Uttarakhand )

15. Total Assembly Seats during 2011 election in UP:

Ans: 403 Seats

16. Which district have Maximum cattle Fair:

Ans: Nagaur.

17. Geet Sethi is associated with:

Ans: Billiards.

18. Speaker of the Lok Sabha
Ans: Meira Kumar.

19. Rajasthan day is celebrated on:

Ans: 30 March

20. Rail Minister who presented Rail Budget 2012-13 is:

Ans: Dinesh Trivedi

21. Partition of Bengal from India was done in year:

Ans: 1905 (Partition of Bengal from India was done on 16th Oct, 1905 by Viceroy Curzon. Due to these political protests, the two parts of Bengal were reunited in 1911)

22. Gandhi Ji's one of prayer Vaishnav Jan to Tene Kahiye was written by

Ans: Narsinh Mehta (Written in 15th century by Gujarati poet Narsinh Mehta in Gujarati language).

We have only 22 Questions as of Know, If anyone have more Questions Please SHARE GK Questions in COMMENTS Section, So we can Discussion it here and Help us to Create ANSWER KEY for PTET 2012
Your Adv


Post a Comment

Powered by Blogger.



10th 12th AAI admit card AFCAT AFMC Agriculture AIEEE aipmt Air Force Ajmer Andhra Bank Andhra Pradesh anna university Answer Key Answers key APMS APRDC april fool APSRTC APTET Assam Assistant Awards Bangalore Bangalore University bank BANK JOB Bank of Baroda Bank vacancy BCECE Beant Singh Punjab News BETET BHADRA BHEL Bihar BITSAT BOB BOB Clerk Recruitment 2012 BOI Bombay BSF BSP BSSC CGL Result BSTC CBSE CEE CEEP CET Chandigarh Chennai Chhattisgarh clat Clerk CMAT CONCOR Constable CPT CRPF CTET Current Affairs Current General Knowledge current GK Data Entry data entry operator Date Sheet Delhi Delhi University Dena Bank EAMCET ECIL Election Employment News Entrance Exam EPFO ERNET ESIC Exam Time Table Filem Info Forest Free Contact Form Smbmitted at Website Free SmS Just Join G K Quiz GAIL General Knowledge General Knowledge in Hindi General Knowledge in India 2012 General Knowledge Question General Knowledge Quiz General Knowledges goga ji gogaji gogaji gogamer gogamedi gogameri Good Friday Goverment Jobs Government Jobs GTU Gujarat Haryana HCS Preliminary Exam 2012 Solved paper High Court HNBGU HPCL Hyderabad IBO IBPS icici IGNOU IIT IIT JEE Income Tax Department India Indian Army IOB IOCL IPL 2012 Schedule | IPL 5 Time Table | IPL 2012 | IPL 5 - IPL 2012 Schedule | IPL Time Table 2012 ISAT Jabalpur Jaipur JCECE JET JIPMER JKPSC Job Form JTGB Just SmS 9219592195 JVVNL Karnataka Kerala KIITEE Kolkata Kota University KPSC Lecturer LIC Lucknow University Madhya Pradesh Madras University Maharashtra Mahavir Jayanti Manager MBA Medical officers MG University MP Mumbai Mumbai University NDA NEERI NET News NIMHAS NRHM Odisha Office Officer OICL ONGC Operator Panjab University Patwari PGT PMET PO Police Post Graduation PSST PTET PTI Pune University Punjab Railway Railway Central Recruitment Rajashan University Rajasthan RAS RBI RBSE RESUL result RESULTS RPET RPET 2012 RPMT RPSC Rrajasthan RRB RSRTC RTET RTET 2012 RTS RUHS RULET Sarkari Naukri sbi SECL Solved solved paper ssc Stenographer Supervisor Tagore Bhadra Tamil Nadu tancet Teacher Teachers Technical TGT Time Table TNTET Tripura UCO Udaipur UDC UGC UKPSC University UP Board UPCMET UPSC UPSEE UPTU UPTU SEE UPTU SEE Admit Card 2012 Uttar Pradesh Uttarakhand VITEEE VYAPAM